Giet 2 dl kokend water in een grote kom en laat er 1 theezakje gedurende 2 minuten in trekken.
Verwijder het theezakje en meng de infusie met 4 à 6 eetlepels kristalsuiker.
Voeg 1 laurierblaadje, 1 steranijs, 1 kaneelstokje, 2 eetlepels crème de cassis en 2 eetlepels Grand Marnier toe.
Laat afkoelen en giet in een grote karaf (of in een slakom).
Snijd 50 gr komkommer in schijfjes. Schil ¼ Charentais-meloen en 1 perzik en snijd in plakjes van 0,5 cm dikte.
Doe de komkommer, de perzik en de meloen ook in de karaf, giet er 1 fles heel koude rosé (Chiarli Lambrusco Rosato – Italië) bij en laat 30 minuten in de koelkast rusten.
Voeg net voor het opdienen 75 cl spuitwater toe.
Werk af met munttakjes en selderstaafjes.
Tip: vervang de meloen eventueel door watermeloen.