1 kg rabarbersteel
200 gr suiker
80 gr Petit-beurrekoekjes
1 eetlepel bloem
Enkele klontjes boter
Kruimeldeeg
Bereidingswijze:
Spoel de rabarberstelen en snij de taaie uiteinden eraf. Schil de stelen met je dunschiller en snij ze vervolgens in stukjes van zo’n halve tot één centimeter dik. Doe alle stukjes rabarber in een ruime mengschaal. Doe er de suiker bij en de bloem. Meng alles goed. Schep de rabarber met suiker in een grote zeef en laat ze minstens een uur grondig uitlekken.
De taartvulling bevat best geen overtollig vocht. Je kan kiezen voor 400 gr kant-en-klaar kruimeldeeg per 4 personen, maar waarom zou je niet zelf vers kruimeldeeg maken?
Haal de boter op tijd uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur komt en mals wordt. Neem een kleine pot of een pannetje en smelt daarin een klontje boter op een zacht vuur. Deze boter heb je nodig om de taartvorm in te vetten.
Strooi wat bloem op een werkvlak en neem er de deegroller bij. Rol het deeg uit tot een grote dunne lap. Strijk de taartbodem in met de gesmolten boter en bepoeder de vorm met een beetje bloem. Zo zal je de taart na het bakken gemakkelijk kunnen losmaken. Bedek de taartbodem met de lap deeg. Druk het deeg stevig aan in de randjes. Snij of druk de overlappende stukjes deeg weg. Zet de taartbodem in de koelkast.
Doe de Petit-beurrekoekjes in de mengbeker van de blender en mix ze fijn. Haal de taartvorm uit de koelkast en strooi de gemalen koekjes over de bodem. Verwarm de oven voor op 180°C. verdeel het Petit-beurre-haksel egaal.
Vul de taartvorm met de mengeling van uitgelekte blokjes rabarber, suiker en bloem en verdeel enkel klontjes boter erbovenop. Bak de taart ongeveer 30 minuten op 180°C in een voorverwarmde oven.
m te bewerken.