3 eieren
1 citroen
125 gr suiker
125 gr malse boter
125 gr amandelpoeder
1 snuifje zout
1 portie kruimeldeeg
4 5 dikke stengels rabarber
1 eetlepel rietsuiker
1 eetlepel bloemsuiker
Bereiding:
Splits 2 eieren en bewaar de eiwitten voor een andere bereiding. Klop 1 eidooier los. Rasp de zeste van de citroen. Klop in de keukenrobot de suiker met de boter tot een bleke massa. Laat de machine verder draaien en voeg het hele ei en de niet-losgeklopte eidooier toe. Laat goed mengen tot het ei opgenomen is en voeg dan beetje bij beetje het amandelpoeder, de citroenzeste en het zout toe. Meng goed en zet opzij.
Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het kruimeldeeg uit. Smeer er het frangipanemengsel over uit maar laat rondom een rand van 4 cm vrij. Snij de rabarber in korte staafjes en schik ze op de frangipane. Plooi de deegranden om en borstel de losgeklopte eidooier over de rand. Betrooi met rietsuiker en bak 40 minuten in de oven.
Haal de taart uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Bestrooi ze dan met bloemsuiker en serveer.