500 gr pruimen
50 gr hazelnoten + extra
200 gr boter + voor de vorm
4 eieren
100 gr suiker + 1 eetlepel extra
50 gr vloeibare honing
1 theelepel vanille-extract
1 snuifje zout
200 gr zelfrijzende bloem
200 ml volle room
Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding (50 minuten) :
Ontpit de pruimen en snij het vruchtvlees in stukken. Hak de hazelnoten grof. Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de boter smelten en afkoelen. Klop in de blender of met de elektrische mixer de eieren en de suiker tot een bleke massa. Voeg de honing toe en meng tot die volledig is opgenomen. Voeg dan de gesmolten boter, het vanille-extract, de gehakte hazelnoten en het zout toe en meng. Voeg de gezeefde bloem in één keer toe en meng krachtig.
Beboter een ronde springvorm of een cakevorm. Giet er het deeg in en verdeel daarover de pruimen. Bestrooi met 1 eetlepel suiker en bak 40 à 50 minuten in de oven.
Haar de taart uit de oven, laat ze afkoelen en haal ze dan pas uit de vorm. Serveer met de room en fijngehakte hazelnoten.