600 g koelverse aardappelschijfjes
1 ovenschaal (20 x 30 cm)Ingrediënten
700 g prei
75 g roomboter
25 g bloem
75 ml droge witte wijn
125 ml melk
125 ml slagroom
2 el milde grove mosterd4 zalmfilets zonder huid
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
Breng een pan water voor de prei aan de kook.
Snijd de preien over de lengte tot de helft in en was ze onder stromend water. Was de prei en snijd in stukken van 6-8 cm. Kook de prei in 8 min. beetgaar, giet af en laat goed uitlekken.
Smelt 25 g boter in een steelpan.
Voeg de bloem toe en bak ca. 1 min. mee, laat het mengsel niet kleuren.
Schenk er langzaam en al kloppend met een garde eerst de wijn en dan de melk en slagroom bij.
Klop met de garde tot een gladde, gebonden saus.
Roer er ten slotte de mosterd door.
Leg de zalmfilets en de prei in de ovenschaal. Bestrooi de zalm met peper en schenk er de mosterdsaus over.
Bak de preischotel in de voorverwarmde oven in 20-25 min. goudgeel en gaar
Verhit, als de preischotel 5 min. in de oven staat, in 2 koekenpannen elk 25 g boter en bak de aardappelschijfjes in 15 min. goudgeel. Schud of schep regelmatig om.
Serveer de preischotel in de ovenschaal en serveer de aardappelschijfjes er apart bij.