4 Conference-peren
1 bio-sinaasappel
300 gr gr suiker
500 ml water
2 steranijs
75 gr donkere chocolade + extra
125 ml room 40 % VG
200 ml vanille-ijs
Bereiding :
Schil de peren en snij de zestes van de sinaasappel.
Breng in een pan de suiker met het water aan de kook en voeg de steranijs en de sinaasappelzestes toe.
Laat de suiker oplossen.
Leg de peren in deze siroop en laat ze 5 minuten pocheren.
Haal ze uit de siroop en laat ze afkoelen op een bord.
Hak de 75 gr chocolade grof.
Verwarm de room tot net onder het kookpunt.
Haal van het vuur en laat er de chocolade in smelten.
Meng goed met een klopper.
Verdeel de gepocheerde peren over de borden en leg er een bolletje vanille-ijs bij.
Warm de chocoladesaus opnieuw op en nappeer er de peren mee.
Rasp de extra chocolade over het ijs en serveer.