1 zoete ui
500 gr witte asperges
120 gr diepvrieserwten
3 eetlepels verse bladpeterselie
3 eetlepels verse dille
250 gr cottage cheese
10 vellen filodeeg
4 eieren
4 sneden ontvette gekookte ham
Olijfolie
Zout & peper
Bereiding (30 minuten)
:
Pel de ui en snij hem in dunne rondjes. Schil de asperges en snij de harde onderkant weg. Kook de asperges 5 minuten in licht gezouten water. Blancheer de erwten 3 minuten in gezouten kokend water. Hak 2 eetlepels peterselie en dille fijn en meng ze met de cottage cheese. Kruid met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 200°C. Borstel olijfolie over elk vel filodeeg en stapel ze op elkaar. Besmeer de cottage cheese. Verdeel er de rondjes ui, de asperges en de erwten over en kruid met zout en peper. Besprenkel met een scheutje olijfolie en bak 20 minuten in de oven.
Kook de eieren in water. Reken afhankelijk van hun grootte 5 à 7 minuten vanaf het moment dat het water opnieuw kookt. Dompel de eieren meteen in ijswater, pel ze en snij ze in stukken. Snij de ham in dunne reepjes. Verdeel de ham en de eieren over de taart zodra die uit de oven komt. Bestrooi met 1 eetlepel dille en 1 eetlepel bladpeterselie en serveer.