2 peren
5 dl volle melk
4 eieren
50 gr rozijnen (golden)
50 gr bloem
5 el rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 vanillestokje
2 el bresiliennenootjes
Zwarte peper (molen)
Bereiding :
Snij de vanillestokjes in 2 en schraap er de zwarte pitjes uit met een scherp mesje.
Breng de melk aan de kook samen met het vanillestokje en de pitjes
Neem de pan van het vuur en haal het vanillestokje uit de melk.
Voeg de vanillesuiker, de rietsuiker en de bloem toe.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Scheid van 2 eieren de eiwitten en de eidooiers.
Klop met de mixer de 2 eidooiers en de rest van de eieren op tot een schuimige massa.
Voeg de melk toe en klop opnieuw op.
Klop de 2 eiwitten stijf. Schep voorzichtig onder het melkmengsel.
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij het vruchtvlees in schijfjes.
Verdeel samen met de rozijnen over een ovenschaal (doorsnede van +/- 25 cm). Giet er het warme melkmengsel over.
Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de temperatuur naar 170°C en laat nog 20 minuten bakken.
De flan is gaar als je er met een mes in prikt en het er droog uitkomt.
Serveer lauw of koud.
Snij in punten (dat is het makkelijkst als de flan goed koud is).
Strooi er een klein beetje zwarte peper over of versier de randen van de borden met versgemalen zwarte peper.
Bestrooi met bresiliennenootjes.