6 Doyenne peren
Sap van 1 citroen
1 kant en klaar bladerdeeg
150 gr fondant chocolade grof gehakt
150 koude boter in blokjes,
5 eieren (gesplitst)
Een mespunt zout
200 gr poedersuiker
75 gr gezeefde bloem
75 gr amandelpoeder
100 gr amandelen grof gehakt
4 el honing.
BEREIDINGSWIJZE
Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
Halveer de peren
Verwijder het klokhuis
Besprenkel met citroensap.
Smelt de chocolade au bain-marie
Roer er de boter onder
Klop de eiwitten stijf met het zout
Mix de eierdooiers samen met de poedersuiker tot een licht, luchtig mengsel.
Meng dit onder de afgekoelde chocolade
Hef er vervolgens het stijfgeklopte eiwit onder.
Doe dit vervolgens ook met de bloem en het amandelpoeder.
Schik er de halve peren op.
Wentel de amandelen in de honing en verdeel ze over de taart.
Plaats 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200°.