- 200 gr gerookte zalm
- 1 preistengel
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 el citroensap
- 1 los geklopt ei
- 100 ml verse room
- 2 rollen bladerdeeg,
- snuifje paprikapoeder
- enkele draadjes saffraan
- 1 el boter, peper en zout.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 200°.
Snij de zalm in fijne snippers.
Snipper een sjalot en de knoflook fijn.
Snij de prei in reepjes
Bak, samen met de sjalotten en knoflook in een pan met wat hete boter.
Kruid met saffraan, paprikapoeder, peper en zout,
Laat 10 min. op een zacht vuurtje bakken.
Voeg dan de room en het citroensap toe en laat nog even sudderen.
Snij acht cirkels van ongeveer 6 centimeter diameter uit het bladerdeeg.
Verdeel de gerookte zalm over vier cirkels en schep daarop wat van het preimengsel.
Bestrijk de randen met een beetje water.
Beleg met een tweede cirkel
Druk de randen goed aan met een vork.
Bestrijk met een los geklopt ei.
Bak 20 minuten in de oven.