24 à 28 scampi
6 teentjes look
olijfolie
2 eetlepels boter
peterselie
sap van 1 limoen
125 ml room
100 gr gemalen kaas en pasta.
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 180°;
Laat de scampi's ontdooien, pel ze en verwijder het darmkanaal.
Pel de teentjes look en snipper fijn.
Verhit de olijfolie met de boter in een pan
Fruit de looksnippers.
Kruid de scampi met peper en zout.
Voeg ze toe en bak ze op een hoog vuur gedurende 1 minuut aan de onderkant mooi bruin.
Draai de scampi om en bak ook de andere kant ook mooi bruin
Let op dat de look niet aanbrandt
Blus met wat limoensap, voeg de room toe en de fijngesnipperde peterselie.
Laat kort inkoken.
Verdeel de pasta en de saus over vier ovenvaste schaaltjes.
Dresseer de scampi over de schoteltjes
Verdeel de gemalen kaas en de fijngesnipperde peterselie erover.
Zet in de oven tot de pasta warm en de kaas gegratineerd is.
TIP : JE KAN DEZE PASTA OOK MAKEN MET KRUIDENBOTER