2 parelhoenen
1 ui
1 sjalot
500 gr champignons.
500 gr aardappelen
peterselie
1 eidooier
3 eiwitten
bloem
paneermeel
margarine
peper en zout
VOOR DE SAUS
2 sjalotten
1el olie
50 ml witte wijn
20 ml rode porto
400 ml kalfsfond
100 ml room.
BEREIDINGSWIJZE
Laat de oven voorverwarmen op 190 °
Kook de aardappelen gaar
Haal ze door een passe-vite
Meng met fijngehakte peterselie, peper en zout, een kontje boter en een eidooier.
Laat goed afkoelen (dit kan je een dag op voorhand)
Kruid de parelhoenen met peper en zout
Bak ze kort aan langs elke kant in een klontje boter.
Snij de ui en een sjalot in grove stukken
Zet de parelhoenen in een braadslee met de ui, de sjalot, fijngesneden champignons en het bakvet 45 minuten in de oven.
Maak de saus
Stoof de sjalot aan in wat olie
Blus met de witte wijn
Voeg de kalfsfond hieraan toe.
Laat goed inkoken
Voeg de porto en de room toe
Laat nog even verder koken.
Maak vervolgens de kroketten:
Neem een spuitzak, vul hem met de peterseliepuree.
Maak lange rolletjes op een bord.
Snij de kroketten op maat.
Haal ze dan door de bloem, dan door de eiwitten
Rol ze vervolgens door het paneermeel.
Bak ze tot ze lichtbruin zijn
TIPJE : van de goede stukken die je hebt van je witloofsoep, maak je dan er een lekkere
witloofsalade bij!!!!