- 50 gr. boter
- 10 gr. boter om in te vetten
- 50 gr. bloem + extra om te bestuiven
- 300 ml volle melk
- 4 eieren op kamertemperatuur
- 120 gr. geraspte kaas (geen jonge)
- wat bieslook
- zout
- 4 ronde potjes, diameter 9 cm
BEREIDINGSWIJZE :
Verwarm de oven voor op 190 °C. Smelt 10 gr. boter in een steelpan en vet de potjes hiermee in. Bestuif de binnenkant van de potjes met bloem en tik de overtollige bloem eruit.
Smelt 50 gr. boter en voeg al roerend 50 gr. bloem toe en bak 2 minuten. Voeg al roerend de melk in scheuten toe zoals een bechamel .Laat op laag vuur 5 minuten zachtjes koken en roer af en toe. Neem de pan van het vuur, splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije glazen kom. Roer de eidooiers één voor één door de bechamelsaus. Roer de kaas en bieslook door de saus, roer tot de kaas is gesmolten en is opgenomen. Schep de saus over in een ruime kom. Klop de eiwitten met wat zout stijf. Spatel één derde van het eiwit door de saus. Spatel daarna voorzichtig de rest van het eiwit er luchtig onder. Verdeel het soufflémengsel over de potjes en strijk glad. Verwijder wat van de saus langs de rand met de punt van een mes. Bak in het midden van de oven in ongeveer 20 min. GOUDBRUIN en gaar.
SERVEER DIRECT.
Wil je indruk maken serveer deze soufflés, maar niet zeggen dat het zo makkelijk te maken is.