Deeg
200 gr bloem + een beetje extra
100 gr amandelpoeder
100 gr suiker, zout,
1 ei, 200 gr boter in blokjes + extra.
Vulling
250 gr gemengde noten
250 ml room
100 gr suiker
100 ml honing,
100 gr rozijnen.
BEREIDINGSWIJZE
Meng alle benodigdheden voor het deeg in een keukenrobot
Kneed tot een vast, kruimelig deeg.
Verpak het in folie en laat een halfuur in de koelkast rusten.
Verwarm de oven voor op 180°
Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad en verdeel in 8 gelijke porties.
Beboter de taartvormpjes en bestuif met de bloem.
Bekleed ze met het deeg.
Verwarm de room met de suiker en de honing.
Roer goed.
Meng de noten en de rozijnen en voeg ze toe aan de room.
Laat op een zacht vuur enkele minuten inkoken.
Neem van het vuur en laat wat afkoelen.
Verdeel de notenvulling over de deegbodems
Zet ongeveer 40 minuten in een matige oven.
Laat afkoelen op een rooster, ontvorm en serveer.