125 gr boter + wat extra
20 gr patisseriebloem + wat extra
2 eieren,
1 eidooier
60 gr fijne kristalsuiker
125 gr fondantchocolade.
Voor de COULIS :
250 ml sinaasappelsap
1 stuk gemberwortel van 2 cm, geschild
3 el suiker
10 gr maiszetmeel
6 muffinvormpjes.
BEREIDNGSWIJZE :
Maak eerst de coulis: breng het sinaasappelsap met de gember en de suikeraan de kook en laat 5 minuten trekken op een zacht vuurtje. Verwijder de gember
Los het maiszetmeel op in wat water en bind er de coulis mee.
Laat afkoelen.
Verwarm de over tot 180°
beboter de vormpjes en bestuif ze met bloem.
Klop de eieren met de dooier en de suiker witschuimig.
Smelt de boter en de chocolade au bain-marie.
Roer er voorzichtig het eierschuim door
Spatel er de gezeefde bloem onder ... voorzichtig!
Vul de vormpjes voor 3/4 met het beslag.
Bak de moelleux ongeveer 8 minuten in de oven.
Serveer ze meteen met de coulis.
Liever geen coulis? ook lekker met een bolletje vanille ijs.
DE CHOCOLADE MOET ER HEERLIJK DIK UITVLOEIEN. DAAROM IS DE BAKTIJD
BELANGRIJK EN DIE IS IN ELKE OVEN ANDERS. BEST EVEN TESTEN DUS....