100 gr ongezouten roomboter
150 gr lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 theelepel vanille-extract
200 g bloem
Snuf zout
1 theelepel baking soda
100 gr M&M’s + extra voor de versiering
Bereiding:
Doe de roomboter en suiker in een kom en mix in een paar minuten romig.
Voeg het ei en vanille-extract toe en mix tot je ze niet meer ziet.
Voeg dan de bloem, zout en baking soda toe en kneed met de mixer tot een stevig koekdeeg.
Doe de M&M’s erbij en kneed deze goed door het deeg.
Verpak het deeg in keukenfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Verdeel het deeg in 16 stukjes. Verwarm ook de oven voor op 170°C. Rol balletjes van het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
Druk in het balletjes-deeg nog extra M&M’s.
Bak de koeken 10-12 minuten in de oven of tot de randjes goudbruin kleuren.
Laat de koeken een paar minuten afkoelen op de bakplaat, daarna kun je ze op een rooster leggen of helemaal af te koelen.