Voor de koekjesbodem:
130 gr boter
180 gr volkoren koekjes
40 gr amarettini
1 eetlepel cacaopoeder
Voor het beslag:
1 cantaloupemeloen
1 theelepel maïzena
50 gr bloem
30 gr suiker (of een beetje méér naargelang de zoetigheid van de meloen)
Zout
3 eierdooiers
1 eetlepel boter
½ theelepel vanille-extract
Voor de meringue:
3 eiwitten
120 gr fijne suiker
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten in een steelpan en laat afkoelen. Verbrokkel ondertussen de volkorenkoekjes en de amarettini in een kom, voeg het cacaopoeder erbij, giet de boter eroverheen en vermeng alles goed. Leg bakpapier in een taartvorm, verdeel het mengsel in de vorm en duw de bodem en rand goed aan. Zet de koekjesbodem 15 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.
Verhoog de temperatuur naar 200°C. Halveer de meloen , ontpit, haal het vruchtvlees eruit en snij het in blokjes. Breng het vruchtvlees aan de kook en pureer het hierna fijn. Vermeng de maïzena met een beetje water en voeg toe. Breng alles nog een kort aan de kook en laat de meloenpuree binden. Vermeng de bloem, suiker en zout en meng het erdoorheen. Scheid de eieren, hou de eiwitten apart en roer de eierdooiers glad met 2 eetlepels water. Voeg ze bij het meloenmengsel en laat alles 15 minuten opkoken tot een dikke crème. Roer de boter en het vanille-extract erdoorheen en doe het mengsel in de vorm.
Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Voeg hierbij de fijne suiker er geleidelijk aan toe. Schep het schuim op de meloencrème en verdeel in wolken. Trek hierbij met een lepel een paar pieken omhoog.
Laat de taart 15 minuten bakken in de oven tot de pieken goudbruin kleuren. Laat daarna goed afkoelen en serveer.