600 gr gemengd gehakt
1 kl bloemige aardappelen
1 kg trostomaten,
1 bol mozzarella
verse basilicum
50 gr paneermeel
1 potje tomatenconcentraat
olijfolie
tijm
rozemarijn
2 sjalotjes
2 teentjes look.
BEREIDINGSWIJZE
Snij de tomaten in kwartjes en leg ze samen met de look, de sjalotjes,
de tijm en de rozemarijn in een ovenschotel.
Voeg de tak van de tomaten toe voor meer smaak.
Kruid goed en doe er een scheutje olijfolie over.
Zet 30 minuten in de oven op 180 °.
Bereid het gehakt door het manueel te mengen met het paneermeel en het ei
Breng op smaak.
Maak er balletjes van door telkens 50 gr gehakt te nemen en
er een stukje mozzarella tussen te steken.
Bestrooi met bloem
Bak gedurende enkele minuten.
Als de tomaten gaar zijn, leg je ze in een zeef en druk je ze plat met een pollepel om hun sap uit te persen.
Voeg de tomatenconcentraat bij de saus.
Giet de saus op de balletjes en laat nog 15 minuten pruttelen zodat alles goed gaar is en de mozzarella gesmolten is.
Schil de aardappelen.
Kook en pureer ze
Voeg basilicum toe.
Kruid goed en voeg een scheutje olijfolie toe.