INGREDIENTEN:
Voor het deeg:
250 g amandelmeel
1 ei
60gr gesmolten boter
peper en zout peper en zout
Voor de vulling:
250 g zalmfilet
250 g jonge spinazie
250 g broccoli
2 teentjes knoflook
4 grote eieren
250 ml room
100 g geraspte kaas
1 el olijfolie
½ kl nootmuskaat
½ kl zout
peper
BEREIDING:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom, meng en kneed daarna goed door.
Verdeel het deeg over een rechthoekige quichevorm (32 x 21 cm).
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak intussen de vulling:
Snij de zalm in blokjes.
Spoel de spinazie en de broccoli. Verdeel de broccoli in roosjes.
Pel en pers de knoflook.
Fruit de knoflook aan in de olie, voeg de spinazie toe en roerbak zo'n 5 minuten.
Doe de spinazie in een vergiet en laat 10 minuten uitlekken.
Bak de broccoliroosjes in dezelfde pan, voeg eventueel een extra eetlepel olie toe.
Haal het deeg uit de oven en laat enkele minuten rusten.
Verdeel de spinazie en broccoli over het gebakken deeg, leg er de zalmblokjes op, kruid met peper en zout.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper en zout en een beetje nootmuskaat.
Schenk dit over de groenten en zalm
Bestrooi met de kaas
Zet 25 minuten in de oven.
Het amandelmeel geeft een zoete toets aan de bodem van deze quiche en is bovendien glutenvrij