500 gr zoete aardappelen
1 tros druiven
2 eetlepels notenolie
1 eetlepel honing
2 sjalotten
200 gr gerookte spekblokjes
2 eetlepels witte wijnazijn
300 gr groene boontjes
4 hardgekookte eieren
Olijfolie
Zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de zoete aardappelen in dunne plakjes. Verdeel ze over een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Voeg een beetje zout en peper toe en schep om. Rooster 25 min in de oven. Was de tros druiven, dep droog en verdeel in kleine trosjes. Meng ze met de notenolie en de honing. Leg de trosjes op een bakplaat en zet ze 10 tot 15 min mee in de oven, tot het vel van de druiven begint te barsten. Hou ze warm.
Pel en snipper de sjalotten. Bak ze samen met de spekblokjes tot de sjalot glazig is. Blus met de azijn, voeg de boontjes toe en kruid met zout en peper.
Klop alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar. Meng de zoete aardappelen met de boontjes en de spekjes. Schik er hardgekookte eieren op en besprenkel met de vinaigrette. Dien op met de trosjes druiven.