400 gr linguine
600 gr schoongemaakte scampi’s
1 sjalot
1 limoen
1 teentje knoflook
½ kippenbouillonblokje
250 gr kokosroom
1 el vissaus
½ kl paprikapoeder
2 kl kerriepoeder
Olijfolie
Peper en zout
Bereiding :
Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de sjalot en knoflook glazig.
Voeg het halve blokje bouillon, 100 milliliter water, de vissaus, de kokosroom en het kerrie- en paprikapoeder toe en laat enkele minuten inkoken. Voeg dan enkele druppels limoensap toe en kruid met peper en zout.
Kook de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna de pasta af en laat hem uitlekken.
Bak de scampi’s in een scheutje olijfolie in een hete pan in enkele minuten goudbruin en gaar. Kruid ze met peper en zout. Voeg de scampi’s bij de saus. Verdeel de pasta over de borden en serveer hem met de scampi’s in kerriesaus.