4 courgettes
4 cl olijfolie
12 verse lasagnevellen
400 gr Formaggio tapenade
300 prosciutto crudo artigianale Rosa dell’Angelo
Basilicumblaadjes
50 gr grofgeraspte parmigiano
peper en zout
Bereiding:
Snij 4 COURGETTES met de mandoline of een dunschiller in heel fijne, lange plakjes. Smeer ze in met 4 eetlepels olijfolie, kruid ze met peper en zout. Gril ze kort op een hete grill. Kook 12 verse lasagnevellen gedurende 3 minuten in kokend gezouten water met 2 eetlepels olijfolie. Giet ze af en spel ze onder koud water. Snij 3 lasagnevellen in 2. Schik ze lichtjes overlappend op een rijtje om een lange strook te vormen. Bedek de lasagnestrook volledig met gegrilde courgetteplakjes, besmeer ze met ¼ van 400 gr formaggio tapenade en leg er ¼ van 300 gr prosciutto crudo artigianale Rosa dell’Angelo bovenop. Voeg basilicumblaadjes toe en rol op. Maak 4 rolletjes op dezelfde manier en dresseer ze op de borden. Bestrooi met 50 gr grofgeraspte parmigiano, werk af met basilicum. Besprenkel met een scheutje olijfolie en serveer.