1 kg zalmfilet
12 à 16 lasagnevellen
1 à 2 eetlepels citroensap
3 eetlepels oreganoblaadjes + extra
400 ml melk
100 gr geraspte parmezaan
125 gr mozzarella
200 ml droge witte wijn
30 gr bloem
60 gr boter
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding (15 minuten en 45 minuten oven) :
Smelt 30 gr boter, voeg de bloem toe en laat al roerend heet worden. Blus met de wijn en de melk, en laat al roerend 10 minuten indikken. Kruid met citroensap, nootmuskaat, peper en zout. Roer de oreganoblaadjes erdoor en 50 gr parmezaan, haal van het vuur.
Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de zalm in blokjes van 3 cm. Beboter een ovenschaal, schep er wat saus in en beleg de bodem met lasagnevellen. Verdeel de helft van de zalm en 1/3 van de saus erover. Bedek met een nieuwe laag lasagnevellen, doe er de rest van de zalm en 1/3 van de saus op. Dek af met lasagnevellen en overgiet met de rest van de saus. Strijk glad.
Snij de mozzarella in blokjes, verdeel over de lasagne en strooi de rest van de parmezaan erover. Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de schaal, zet 45 minuten in de oven.
Snij de lasagne in stukken, bestrooi met extra oregano.