2 courgettes
10 lasagnevellen
6 sneden ham
6 tomaten in rondjes gesneden
2 bollen mozzarella in sneden
Olijfolie
Voor de bechamel :
30 gr boter
30 gr bloem
400 ml halfvolle melk
200 gr geraspte kaas
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding :
Snij de courgettes in schijven. Laat voor de bechamelsaus de boter smelten in een pannetje. Zeef er de bloem bij en klop tot de bloem naar koekjes ruikt giet er geleidelijk scheutjes melk bij en blijf roeren voeg de helft van de geraspte kaas toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat al roerend indikken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de courgettes kort in olijfolie. Giet een beetje bechamelsaus op de bodem van een ovenschaal en bedek met een laagje lasagnevellen. Schik er 3 sneden ham, de helft van de courgettes, van de tomaten en van de mozzarella op en giet er de helft van de resterende bechamel over.
Bedek met lasagnevellen en herhaal de laagjes. Eindig meteen laag bechamelsaus en bestrooi die met de rest van de geraspte kaas. Bak 30 minuten in de oven