- 2 lamskronen
- 8 plakjes rookspek
- 100 gr diepvries doperwten
- aardappelpuree
- 180 gr groene boontjes
- 8 blaadjes salie
- 2 el peterselie
- 1 dl olijfolie
- 2 dl lamsjus
- 1 tl grove mosterd
- 1 dl rode wijn
- 1 el Provençaalse kruiden
- zwarte peper en grof zout
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm een oven op 180°
Schroei de lamskroon dicht in een pan met 3/4 van de hete olie.
Kruid met peper en zout en Provençaalse kruiden en gaar verder in de oven gedurende 10 min. .
Blancheer de erwten kort en laat schrikken onder koud water.
Blancheer ook de boontjes
Verdeel ze in 8 bundeltjes en wikkel rond elk bundeltje een balieblaadjes en een plakje spek.
Haal het vlees uit de pan en laat rusten onder aluminiumfolie.
Blus de pan met de wijn en laat kort inkoken.
Voeg de lamsjus toe, laat opnieuw inkoken en zeef.
Doe er de mosterd bij.
Maak puree
Voeg er de erwten en peterselie bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Warm de boontjes op in een pannetje met wat olijfolie..
Snij het vlees langs het bot in plakken en schik op warme borden
Serveer met boontjes, aardappelpuree en saus.