1 lamsbout
2 gele paprika’s
400 gr fijne prinsesenbonen
1 bosje radijzen
600 gr krielaardappelen
1 dl culinaire room (20% V.G.)
2 eetlepels boter
2 dl gevogeltefond
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels frambozenazijn
Peper & zout
Voorbereiding (15 minuten) :
Snij het loof van de radijsjes maar laat nog een stukje groen aan de knolletjes zitten.
Snij de radijzen daarna in de lengte in 2.
Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij de rest in reepjes.
Verwarm de oven voor op 190°C.
Bereiding (20 minuten + 35 minuten in de oven) :
Smelt 1 eetlepel boter in een braadpan en bak de lamsbout aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Hou de pan met de braadresten opzij.
Leg de lamsbout in het midden van een ruime ovenschaal en verdeel er 1 eetlepel boter over in blokjes.
Verdeel er de krieltjes rond en meng er 1 eetlepel olijfolie onder, kruid met peper en zout. Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de boontjes 8 minuten onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in dezelfde kookpot en stoof de paprika 4 minuten. Voeg de boontjes toe en laat nog 2 minuten opwarmen. Doe in een serveerschotel en meng er de radijsjes onder.
Meng de krieltjes onder de groenten en besprenkel met de frambozenazijn.
Haal het vlees uit de ovenschaal en giet de vleesjus in de braadpan. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Voeg na 1 minuut de room toe en laat nog 1 minuut inkoken.