400 gr pompoen, in blokjes gesneden
2 zoete aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
2 el olijfolie
1 tl ras-el-hanout
½ tl kurkuma
150 gr bloem
1 handvol gehakte hazelnoten
80 gr boter op kamertemperatuur
1 handvol geraspte cheddarkaar
Fijngesnipperde verse salie
Peper en zout
Bereiding :
Doe de stukken pompoen en zoete aardappel in een ovenschotel, meng met olijfolie en peper en zout, en schuif in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20 minuten.
Meng ondertussen de ras-el-hanout, kurkuma, bloem, hazelnoten en boter met je handen tot crumble.
Haal de schotel uit de oven, meng de cheddar onder de stukken pompoen en zoete aardappel en strooi de crumble uit over het geheel.
Zet de schotel opnieuw in de oven gedurende 15 minuten, tot je een krokant en bruin korstje bekomt.
Serveer warm met verse salie.