300 gr geraspte oude kaas
2 eieren
2 el bloem
1 kl bakpoeder
Zonnebloemolie
Voor het sausje :
1 kl citroensap
2 el graanmosterd
150 ml mayonaise
60 ml slagroom
Peper en zout
Bereiding :
Meng voor de saus het citroensap met de mosterd en de mayonaise. Klop de room lobbig en spatel ‘m door het mayonaise-mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met het bakpoeder. Voeg de kaas toe en meng alles goed door elkaar. Schep er de bloem onder en roer tot een stevig mengsel. Voeg extra bloem toe als het mengsel te nat blijft.
Doe wat bloem op je handen en maak balletjes van het kaasmengsel.
Verhit de friteuse op 180°C of doe een flinke zonnebloemolie in een gietijzeren pot en bak de balletjes in enkele minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met het mosterdsausje.
SMAKELIJK !