Voor het deeg:
300gr geraspte oude kaas
2 eieren
2 eetlepels bloem
1 koffielepel bakpoeder
Zonnebloemolie
Voor het sausje:
1 koffielepel citroensap
2 eetlepels graanmosterd
150 ml mayonaise
60ml slagroom
Peper en zout
BEREIDING:
Meng voor de saus het citroensap met de mosterd en de mayonaise. Klop de slagroom lobbig en spatel het door het mayonaise-mengsel. Breng op smaak met peper en zout.
Klop de eieren los met het bakpoeder. Voeg de kaas toe en meng alles goed door elkaar. Schep er de bloem onder en roer tot een stevig mengsel. Voeg extra bloem toe als het mengsel te nat blijft.
Doe wat bloem op je handen en maak balletjes van het kaasmengsel.
Verhit de friteuse op 180°C of doe een flinke scheut zonnebloemolie in een gietijzeren pot en bak de balletjes in enkele minuten goudbruin en krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met het monsterdsausje.
DUUR VAN DE BEREIDING: 30 min