4 witte zachte broodjes (witte bolletjes)
4 plakjes smeltkaas (wit)
3 eitjes
150 gr bloem (naar keuze)
300 gr panko
Olie (arachide, zonnebloem..)
Sriracha (of andere hot sauce, naar keuze)
Voor de vulling :
300 gr gemengd gehakt
1 fijngesneden teentje look
1 el garam masala
1 el currypoeder
1 fijngeraspte wortel
60 gr diepvrieserwtjes
2 fijngesneden lente-uien
Paar takjes peterselie (of koriander)
Peper en zout
Bereiding
Bak het gehakt samen met alle andere ingrediënten voor de vulling gedurende 10 minuten. Zorg dat er geen te grote brokken in het gehakt zitten. Kruid met peper en zout.
Snij de broodjes half open, beleg met een plakje kaas en twee eetlepels van het gehaktmengsel.
Druk goed aan.
Klop de eieren los in een bord.
Neem een ander bord voor de bloem en een voor de panko.
Dop het gevulde broodje in de bloem, vervolgens het ei en dan de panko.
Zorg dat alles goed bedekt is met de panko, ook de randjes en zijkanten.
Eventueel kan je dit proces nog eens herhalen.
Laat de broodjes 5 minuten rusten.
Doe een flinke scheut olie in een pan.
Je bakt best 2 broodjes tegelijk, en hou ze daarna warm in de oven.
Neem het broodje vast tussen je duim en wijsvinger en schroei de zijkanten dicht in de pan. Zo kan er geen vulling meer uitvallen.
Bak vervolgens de boven- en onderkant tot het volledig broodje krokant is.
Snij de broodjes open en werk ze af met wat pikante saus.