1 kop verse koffie
Scheutje cognac
125 gr bloemsuiker
1 ei
150 gr ongezouten boerenboter op kamertemperatuur
½ pak petit-beurrekoekjes
Hagelslag
Bereiding
Laat de koffie afkoelen in een ovenschaal of ruime mengschaal.
Giet er een scheutje cognac bij.
Doe de bloemsuiker en het ei in de mengkom van de keukenmachine.
Klop beide ingrediënten los.
Snij de malse boter in blokjes. Klop de boter beetje bij beetje door het ei-suikermengsle.
Giet er en lepel van de sterke koffie bij.
Laat goed doorkloppen tot je een gladde boterroom krijgt.
Neem een schaal, bordje of plateau.
Leg er een laagje droge petit-beurrekoekjes op.
Besmeer met een laagje van het botermengsel.
Leg er vervolgens opnieuw een laagje koekjes op, maar dompel die eerst enkele seconden onder in koude koffie.
Herhaal tot de koekjes en het botermengsel volledig opgebruikt zijn.
Zet de taart 1 uurtje in de koelkast alvorens te serveren.