- 2 pakjes petit-beurrekoekjes
- 2 kopjes sterke koffie (koud)
- 2 el cognac
- 3 el chocoladeschilfers of cacaopoeder
- eventueel 2 dl opgeklopte
- gezoete slagroom
- 250 gr zachte boter
- 250 gr poedersuiker
- 1 el cacaopoeder
- Maak eerst boterroom, klop de zachte boter met de poedersuiker en het gezeefde cacaopoeder tot een luchtige crème.
- Doe de koffie met de cognac in een kommetje.
- Leg op een rechthoekige serveerschaal 2 rijen van koekjes naast elkaar. Deze onderste laag houden we droog anders wordt de taart te slap.
- Smeer er een laagje boterroom op.
- Dompel nu telkens een koekje eventjes in de koffie en leg zo een tweede laag, smeer
- er opnieuw boterroom op, werk zo alle koekjes op.
- Eindig met de boterroom en werk af met de chocoladekorrels en de slagroom.
TIP:
Je kan de taart ook versieren met letterkoekjes, smarties of suikerparels.