2 eieren
5 dl volle melk
200 gr zelfrijzende bloem
1 el neutrale olie (naar keuze)
25 gr (liefst geklaarde) boter
Zout
Bereiding:
Klop de bloem en een kleine helft van de melk met een garde tot een mooi glad mengsel. Voeg de eieren toe, de rest van de melk, een snuifje zout en de olie (of eventueel gesmolten boter).
Meng tot een glad deeg. Haal het deeg door een puntzeef als het niet glad genoeg is. Laat indien mogelijk 30 minuten op kamertemperatuur rusten, maar dit is niet noodzakelijk.
Bak de pannenkoeken zoals gewoonlijk op een heel hoog vuur, in een hete pannenkoekenpan.
Smelt er telkens net voor je het deeg toevoegt een klein boterklontje in terwijl je de pan ronddraait.
Gebruik bij voorkeur geklaarde boter: die brandt niet aan.
Serveer met je lievelingsgarnituren: citroensap, suiker, cassonade, choco, honing enz..