400 gr kippengehakt
2 wortelen
1 courgette
Een handvol bieslook
1 ui
100 gr capellini
1,5 liter water
2 eetlepels olijfolie
2 kippenbouillonblokjes
Peper en zout
Voorbereiding (10 min.):
Kruid het gehakt met peper en zout naar smaak.
Draai er tussen je handen kleine soepballetjes van. TIP: maak je handen eerst nat!
Snij de ui, wortelen en courgette in kleine blokjes.
Breek de droge capellini in stukjes van zo’n 10 cm.
Bereiding (25min.):
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de groenten er ongeveer 5 min in aan.
Voeg het water en de bouillonblokjes toe.
Wanneer het water 15 min kookt, voeg je de capellini toe en laat je ze meekoken tot ze gaar zijn. Kijk even naar de verpakking voor de juiste werkwijze)
Voeg nu ook de gehaktballetjes toe en laat die nog 3 min meekoken in de soep.
Proef en kruid eventueel bij met peper en zout.
Serveer in diepe borden en garneer met een beetje bieslook. Lekker met een stukje stokbrood en zachte boter!
SMAKELIJK ETEN!