- 4 kippenbrochettes
- 4 tomaten
- 2 aubergines
- 1 plantje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 120 gr feta
- 400 gr penne
- 4 eetl olijfolie
- peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Maak schuine diepe sneden in de aubergines op 1/2 cm afstand van elkaar (snij de aubergines niet helemaal door)
Snij de tomaten in schijven,
Snipper de knoflook en de basilicum fijn
Hou enkele blaadjes basilicum apart.
Verwarm de oven voor op 180°, verkruimel de feta boven een mengkom.
Giet er 2 eetl olijfolie bij en voeg het fijngesnipperde knoflook en basilicum toe.
Kruid met peper en meng goed onder elkaar.
Vet een ovenschaal in met 1/2 eetl olijfolie en leg er de aubergines in.
Vul de inkepingen met de feta en de tomatenschijven.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en zet 1 u in de voorverwarmde oven.
Kook intussen de penne gaar in licht gezouten water
Giet af en meng er 1/2 eetl olijfolie onder.
Verhit 1 eetl olijfolie en bak de kippenbrochettes in 12 min goudbruin