4 kipfilets
6 preien
1 citroen
4 takjes verse peterselie
2 el boter
2 dl room
400 gr speltpenne
2 el Luikse siroop
1 dl gevogeltefond (bokaal)
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 250°C.
Snij de preien in fijne reepjes. Pers de citroen.
Smelt de boter in een braadpan en roerbak de preireepjes 6 à 7 minuten.
Verdeel de gebakken preireepjes over een ovenschaal en schik de kipfilets erop, met de velkant naar boven. Overgiet met het citroensap en kruid met peper en zout. Giet de gevogeltjefond over de prei en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Giet de room over de prei en roer er de Luikse siroop onder. Zet nog 2 à 3 minuten in de oven.
Kook intussen de penne in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Verdeel de pasta en de prei over de borden. Leg er een stuk kip op, en werk af met fijngesnipperde peterselie.
Geen zin in pasta? Dit gerecht is ook lekker met aardappelpuree of kroketjes.