400 gr gecondenseerde melk uit blik
125 gr boter
250 gr droge koekjes, type Digestive
400 ml slagroom
4 eetlepels poedersuiker
5 grote bananen
Chocolade-schilfers
Taartvorm van 24 cm diameter
Bereiding (45 minuten + 4 uur koken) :
Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Breng het water aan de kook en laat 4 uur zachtjes koken. Kijk geregeld of er nog genoeg water in de pan staat. Laat afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Doe het mengsel in de bakvorm en duw aan, ook tegen de randen. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.
Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in plakjes.
Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Verdeel er de plakjes banaan over en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en serveer meteen.