750 gr ongekruid varkens- en kalfsgehakt
250 gr kippenlevertjes
1 kleine rode ui
1 + ½ bio-appel
4 takjes tijm
125 gr mix 3 rozijnen
1 kl gemalen kaneel
Peper en zout
Bereiding :
Doe het vlees in een grote slakom.
Voeg de gekuiste kippenlevertjes in stukken toe, de ongeschilde appelen in blokjes, de gehakte rode ui, de rozijnen, de geriste tijm en de kaneel.
Kruid royaal met peper, met zout en meng goed met de handen.
Vul een grote kalkoen (bij voorkeur uitgebeend) met de bereiding en weeg hem.
Schuif de kalkoen 30 minuten in de oven op 210°C.
Verlaag de temperatuur tot 180°C en reken 25 minuten extra baktijd per 500 gr. Besprenkel de kalkoen intussen regelmatig met het vrijgekomen braadvocht.
Dek hem af met aluminiumfolie zodra hij mooi goudbruin is en schuif terug in de oven. Laat de kalkoen voor het opdienen 15 minuten rusten (onder het aluminiumfolie).