¾ bosje fijngesneden peterselie
1 bosje bieslook
Sap en zeste van 1 citroen
8 eetlepels mayonaise
1 galet-brood
1 kropje sla
1 courgette
Enkele takjes munt
½ komkommer in de lengte in repen gesneden
80 gr rucola
1 tomaat in plakjes gesneden
150 gr gerookte zalm
2 hardgekookte en afgekoelde eieren
Peper en zout
Bereiding
Meng de peterselie met de bieslook, het citroensap, de zeste en de mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Snij het kapje over de lengte van de bovenkant van het brood en pluk het meeste kruim uit het brood. Besmeer de binnenkant van het brood en de onderkant van het afgesneden kapje met een dun laagje kruidige mayonaise. Was de sla en haal de slablaadjes los van de krop. Verdeel de courgette in plakjes, bak ze in weinig vetstof en zet opzij.
Vul het brood met laagjes ingrediënten. Een laagje sla, gebakken courgette, munt, komkommer, rucola, tomaat, zalm en eieren. Herhaal tot het brood gevuld is.
Druk stevig aan, dek af met het kapje van het brood, wikkel strak in plasticfolie en laat in +- 2 uur in de koelkast goed koud worden. Snij het gevulde brood in dikke plakken.