- 300 gr rabarber
- 2 sinaasappels
- 4 el suiker
- 2 steranijsjes
- 125 ml slagroom,
- 250 gr mascarpone
- 12 lange vingers en vier whiskyglazen
BEREIDINGSWIJZE:
Snijd de rabarber in stukken van twee centimeter. Rasp de schil van de sinaasappels
en pers de vruchten uit. Doe de rabarber, de helft van het sinaasappelsap, 3 el
suiker en de steranijs in een pan en breng aan de kook, laat op een middelhoog
vuur 15 min. koken. Schenk door een zeef en vang het sap op.
Laat de rabarber en het sap afkoelen.
Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker lobbig en meng
voorzichtig met de mascarpone.
Verdeel de lange vingers over de bodem van de glazen en schenk het rabarbersap
erop. Verdeel het mascarponemengsel erover en eindig met de rabarber.
Garneer met de rest van het sinaasappelsap.
PROBEER EENS DEZE VARIATIE OP EEN KLASSIEKE TIRAMISU