250 gr spruitjes
4 uien
3 friszoete appels (bijv. Elstar)
4 el milde olijfolie
1 kilo iets kruimige aardappelen
4 varkensbraadworsten
150 ml halfvolle melk
Bakpapier en pureestamper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snijd de uien in dunne parten.
Verwijder het klokhuis van de appels en snijd het vruchtvlees in blokjes van 2 cm.
Verdeel de spruitjes over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de ui en stukjes appel over de andere helft en besprenkel alles met 2 el olie. Rooster ca. 30 minuten in de oven.
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 minuten gaar.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de braadworsten 7 – 8 minuten.
Keer regelmatig.
Giet de aardappelen af. Doe terug in de pan en voeg de melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
Schep de geroosterde ui en appel erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over 4 borden en verdeel de geroosterde spruitjes en de worst erover.