500 gr gemengd gehakt
500 gr aardappelen
2 uien
6 appels
1 eetlepel panko (Japans paneermeel)
2 eetlepels suiker
2 eetlepels melk
5 klontjes boter
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding :
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en pureer met een stamper. Doe er de melk bij en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Stoof de ui aan in een klontje boter. Doe er het gehakt bij. Breng op smaak met peper en zout.
Stoof de stukjes appel afgedekt in een pot met 2 eetlepels water tot het appelmoes wordt. Doe er suiker bij.
Schep de appelmoes in een ingevette ovenschaal, leg hierop een laag gehakt en werk af met de puree. Strooi er een dun laagje panko of paneermeel op en enkele klontjes boter op de puree. Zet 30 minuten in de oven.