- 200 gr zelfrijzende bloem
- 4 eieren
- 1/2 liter melk
- een snuifje zout,
- 20 gr gesmolten boter
- 2 eetlepels arachideolie
- 1/2 rode paprika
- 1 koffielepel boter
- 120 gr spekblokjes
- 120 gr ham in blokjes
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels gehakte peterselie
- 8 eetlepels geraspte kaas
BEREIDINGSWIJZE
Doe de bloem en de eieren in een kom
Roer er de melk beetje bij beetje door.
Voeg het zout, de gesmolten boter en de arachideolie toe.
Snijd de paprika in fijne brunoise.
Smelt de boter in een antikleefpan.
Stoof de paprika, de spekblokjes, de blokjes ham en de knoflook
Overgiet alles met het deeg.
Let erop dat de groentjes mooi verspreid liggen, zodat het flensje niet uiteenvalt.
BAK OP EEN LAAG VUURTJE.
Bestrooi met wat peterselie en geraspte kaas.
Als het deeg gaar is (na zo'n 3 minuten) draai je het flensje om
Bak nog 1à 2 minuten
Bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.