3 zoete aardappelen
Scheutje melk
Peper en zout
300 gr bladspinazie
Klontje boter
400 gr gemengd gehakt
1 theelepel oregano
1 theelepel paprikapoeder
1 theelepel komijn
½ pakje feta
Handje pijnboompitten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de zoete aardappelen. Snij ze in blokjes en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en pureer met een scheutje melk. Kruid met peper en zout.
Snij de spinazie fijn.
Smelt een klontje boter in een pan en bak daarin het gehakt krokant. Kruid met peper, zout, oregano, paprikapoeder en komijn. Als het gehakt krokant gebakken is, voeg je de spinazie toe.
Giet uit in de ovenschaal.
Werk af met de puree van zoete aardappel en verkruimel wat feta over de schaal. Zet 15 minuten in de oven.
Haal de schaal uit de oven en strooi er wat pijnboompitten over. Zet nog 5 minuten in de oven. Werk af met oregano en verse spinazie.