4 kabeljauwfilets of een andere witte vis
1 handvol geraspte kaas
2 el olijfolie
Voor de puree :
1 kg aardappelen
150 ml melk
1 handvol geraspte kaas
Nootmuskaat
Peper en zout
Voor de prei :
4 preien
200 ml room
2 el olijfolie
Bereiding :
Maak de puree. Schil de aardappelen, snij ze in stukken en kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en stamp ze met de melk en de geraspte kaas tot puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en hou de puree warm.
Maak de preien schoon en snij ze in rondjes. Verhit de olijfolie in een kookpan en leg er de prei in. Kruid met peper en zout en laat sudderen. Giet er daarna de room bij en laat indikken.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in met olie en leg er de kabeljauwfilets in. Kruid ze met peper en zout. Bedek ze met de prei en vervolgens met de puree. Bestrooi met geraspte kaas en zet ongeveer 30 minuten in de oven. Zet op het einde nog even on de ovengrill, voor een mooi gegratineerd korstje.