- 4 zacht kokende aardappelen
- 200 gr verse haringfilets of maatjes
- 8 el olijfolie
- sap van 1 limoen
- zout en peper.
VOOR DE VULLING
- 150 gr zure room
- 1 bosje bieslook
- 1 bosje tuinkers
- 1 handvol kervel
- 1/2 rode uit in dunne plakjes
BEREIDINGSWIJZE
Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 min. in hun schil in licht gezouten water.
Giet af, verpak elke aardappel in een stuk alimuniumfolie
Bak ze 10 tot 15 min in een voorverwarmde oven op 200°.
Haal de aardappelen uit de oven en maak een insnijding zodat je ze kan vullen.
Snij de haringfilets in stukjes van 3 cm en sprenkel er 6 el warme olijfolie en het limoensap over.
Kruid met peper en zout en laat kort marineren.
Maak de vulling:
meng alle benodigdheden behalve de rode ui
Vul hiermee de aardappelen
Leg er de stukjes haring op
Verdeel er de plakjes rode ui over
Besprenkel met de rest van de verwarmde olijfolie.