2 varkenshaasjes
1 witte pens
1 zwarte pens
2 sneetjes gekookte ham
een mespunt mosterd
8 sneetjes ontbijtspek
een klontje boter
2,5 dl Affligem blond
2 dl bruine fond
een mespunt honing
6 speculoosjes
BEREIDINGSWIJZE
Snij de varkenshaasjes open in de lengte
Snij de pensen in de lengte in vieren.
Stel de pensen opnieuw samen, maar afwisselend zwart -wit zodat een dambordpatroon ontstaat.
Wikkel de pensen in de gekookte ham
Vul er de varkenshaasjes mee.
Bestrijk de haasjes met mosterd
Kruid met grof gemalen peper en zout.
Wikkel in het spek
Maak dicht met houten prikkers of keukengaren.
Bak de varkenshaasjes aan in licht gebruinde boter
Laat 20 minuten stoven.
Haal het vlees uit de pan
Laat 5 minuten rusten.
Blus de pan met het bier, de fond, de honing
Verkruimelde speculoosjes en laat 3 minuten inkoken.
Versnijd het vlees, zodat het darmbordmotief mooi tot zijn recht komt.