1 middelgrote bloemkool
1 lente-ui
1/4 bussel platte peterselie
1/4 bussel dragon
1/4 bussel verse munt
1/4 bussel verse koriander
1 kruidenboeket
125 gr verse kaas
125 g zure room,
1 groenten bouillonblokje,
30 gr gezouten boter,
10 gr vloeibare honing
peper en zout
BEREIDINGSWIJZE
Zet een grote pot water op het vuur met het bouillonblokje en het kruidenboeket
Breng aan de kook.
Maak de bloemkool schoon en verwijder de beschadigde bladeren.
Laat de mooiste blaadjes aan de bloemkool hangen tijdens het koken en het bakken.
Kook de bloemkool gaar in de bouillon gedurende 15 minuten.
Verwarm de oven voor op 220°.
Laat de boter op een zacht vuurtje smelten.
Meng deze met de honing.
Haal de bloemkool uit de bouillon en laat drogen.
Overgiet ze met de honingboter
Bak in de oven gedurende 25 minuten, tot het geheel gekleurd is.
Snijd de lente-ui in ringetjes.
Spoel de kruiden en pluk de blaadjes.
Houd de mooiste blaadjes apart voor de afwerking.
Hak de rest fijn.
Meng de gehakte kruiden met de verse kaas en de zure room.
Kruid met peper en zout.
Haal de bloemkool uit de oven.
Kruid met peper.
Werk af met de resterende kruiden.
Geef er de verse kruidenkaas bij