200 gr gerookte zalm
4 bloemige aardappelen
3 stengels prei 20 gr verse dille + extra
250 gr haverroom
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Bereiding (ongeveer 10 min):
Verwarm de over voor op 180°C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en dep ze droog. Prik met een vork gaatjes in elke aardappel. Schik de aardappelen in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Zet 1 uur in de oven. De gaartijd is afhankelijk van de grootte van de aardappel. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een mes in kunt steken.
Snij de gerookte zalm in reepjes. Spoel de prei en snij in ringen. Spoel de verse dille en hak ze fijn. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de prei aan. Voeg de haverroom toe, kruid met peper en zout en laat nog 3 minuten inkoken. Voeg de verse dille toe en warm even door.
Haal de aardappelen uit de oven en snij ze kruislings in. Duw ze wat open en vul ze met het roomsausje met prei. Werk af met de snippers gerookte zalm en enkele takjes verse dille.