4 kippenbouten
800 gr kleine vastkokende aardappelen
2 geperste teentjes knoflook
Sap van 1 citroen
2 fijngehakte chilipepertjes zonder zaadjes
2 eetlepels bruine suiker
Olijfolie
Zout
Bereiding (25 minuten) :
Verwarm de oven voor op 180°C. spoel de kippenbouten, dep ze droog en verdeel ze aan het gewricht in tweeën.
Maak een marinade van 3 eetlepels olie, het citroensap, de knoflook, de bruine suiker en de chili. Wrijf er de kip mee in.
Borstel de aardappelen zorgvuldig schoon onder koud water, wrijf ze droog en leg ze, samen met de kip, in een bakblik. Bestrooi met zout en besprenkel met de rest van de olie.
Schuif in de oven en bak 35 à 40 minuten tot de kip en de aardappeltjes mooi goudbruin zijn. Lekker met een frisse (tomaten) salade.
TIP : Liever niet te pittig? Vervang de chilipepertjes dan door 1 koffielepel zout paprikapoeder.